top of page
SmallLogo.jpg

Wie zijn wij

Defactor Makelaardij & Advies

oorsprongpark.jpg

De facto is een Latijnse uitdrukking die "in feite" of "in de praktijk" betekent

Defacto Makelaardij & Advies is een allround adviesbureau op het gebied van vastgoed, woningen en hypotheken. Defacto bemiddelt en adviseert bij het af- en oversluiten van hypotheken, verzekeringen, investeringen en alle fiscale aangelegenheden die hiermee samenhangen. Door jarenlange ervaring, kennis van de markt en contacten met meer dan 35 verschillende banken, heeft Defacto een oplossing voor ieder financieel vraagstuk.
 

Waarom de naam Defacto? 
Defacto Makelaardij en Advies is een all-round adviesbureau op het gebied van vastgoed, hypotheken, investeringen en alle fiscale aangelegenheden die hiermee samenhangen. De facto is een begrip uit het Latijn waarmee wordt uitgelegd hoe een bepaalde feitelijke situatie is. Veel van onze cliënten hebben een situatie die afwijkt van wat gangbaar is; veelal ondernemers, mensen met meerdere woningen, mensen die uit elkaar zijn/gaan, mensen die buitenlands belastingplichtig zijn, geen pensioen hebben opgebouwd, een woon/bedrijfspand gefinancierd willen hebben of op een andere manier buiten het gebruikelijke acceptatiekader van banken valt. Mensen waarbij het een uitdaging is om de hypotheek rond te krijgen, maar waarbij “de feitelijke situatie” goed genoeg is om de maandelijkse hypotheeklasten te dragen. En dat is precies wat wij doen; we zorgen dat de aanvraag op de juiste manier wordt gepresenteerd aan de bank en dat de juiste documenten worden aangeleverd, waarbij we soms gebruik maken van “explain” mogelijkheden om iets rond te krijgen wat normaal gesproken niet past. 

 

Wie is Thuismakelaar?

Naast het financieel en fiscaal advies is er de makelaardij tak onder de naam Thuismakelaar. Thuismakelaar is een concept waarbij je zelf kunt kiezen welke diensten je afneemt en welke niet. Je betaalt alleen voor het product of de service die je afneemt, zoals alleen de funda-plaatsing, advies over de verkoopprijs, het opstellen van het koopcontract en wel of niet zelf de bezichtigingen doen en/of de foto- en videoreportage laten maken.

De combinatie van Defacto en Thuismakelaar maakt dat jij één aanspreekpunt voor al jouw vragen omtrent woningen, vastgoed en alle geld vragen die erbij komen kijken. En je kiest zelf op maat welke diensten bij jouw behoefte aansluiten. Dit maakt het voor jou een stuk overzichtelijker en financieel aantrekkelijker. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.

bottom of page